دلایل و درمان گودی و سیاهی دور چشم چیست؟
پوست زیر چشمها ظریف هستند، به همین دلیل گاهی اوقات، گود افتاده و یا تیرهتر از سایر نقاط صورت به نظر میرسند. همچنین سن نقش مهمی در گودی وسیاهی دور چشم بازی میکند و چشمهای گود افتاده در افراد مسن شایع تر است.
اما عوامل دیگری نیز میتواند در چشمهای گود افتاده نقش داشته باشند، که به همان اندازه افراد جوان تر را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.در بسیاری از موارد گودی چشمها به عنوان یک عامل تهدید کننده محسوب نمیشوند و بنابراین جای نگرانی ندارند.
گزینههای درمان میتواند شامل استفاده از لوازم آرایشی و داروهای طبی و خانگی و جراحی باشد.
چه عواملی در گود افتادن چشمها موثر هستند؟
- کاهش وزن : اکثر افراد، هنگام کاهش وزن ابتدا در صورت لاغر میشوند. گاهی اوقات، کاهش وزن چشمگیر، باعث برجستگی رگهای خونی زیر چشمها و شفاف شدن پوست و درنتیجه باعث ایجاد چشمهای گود افتاده میشود. کاهش وزن شدید، ممکن است باعث سوء تغذیه شود که میتواند منجر به گود شدن چشمها شود.
- آلرژی : از شایع ترین علل قابل توجه تیرگی زیر چشم ها می توان به انواع آلرژی ها اشاره کرد. آلرژی میتواند موجب فرو رفتگی چشم و گودیهای تیره در زیر چشم شود. این اثرات ناشی از التهاب در رگهای خونی کوچک زیر چشم و مسدود شدن بینی است که میتواند با آلرژی مرتبط باشد.
- اختلالات خواب : متخصصان تاکید دارند کمبود خواب،استرس روانی عادت ها و الگوی زندگی و رژیم غذایی مناسب می تواند در بروز سیاهی دور چشم نقش داشته باشد.
خواب با کیفیت خوب دارای عناصر ضروری زیر است:
- فرد بیشترِ زمان خواب را در رختخواب سپری کرده است.
- فرد بیش از ۳۰ دقیقه برای خوابیدن وقت صرف نکرده است.
- فرد در مدتی که خواب بوده است بیش از یک بار از خواب بیدار نشده است.
- فرد هنگام بیدار شدن از خواب در طول شب بیشتر از ۲۰ دقیقه بیدار نمانده است.
- کمبود آب : یکی از شایعترین عواملی که باعث فرورفتگی چشمها و به عبارت دیگر باعث گود افتادن چشمها میشود، کم شدن آب بدن است. زمانی که فرد از نوشیدنیهایِ از پیش بسته بندی شده، قهوه و نوشابه استفاده نماید، ممکن است شاهد اثرات دیورتیک یا همان افزایش تولید ادرار شود که نتیجهی آن کمبود آب بدن است.
کمبود انواع ویتامینها : چنانچه فرد با کمبود برخی از ویتامینها همچون ویتامین C، ویتامین K و نیز با کمبود آهن مواجه شود، ممکن است به گودی چشم مبتلا شود. بنابراین میتوان گفت چشمهای گود افتاده میتواند نشانی از سوء تغذیه باشد.
- سیگار کشیدن: سیگار کشیدن باعث تخریب کلاژن و کاهش حالت ارتجاعی پوست میشود که این موضوع میتواند باعث چروک شدن پوست و چشمهای گود افتاده شود.
درمانهای خانگی برای رفع گود افتادگی چشم
- چنانچه گودی چشمها به علت بیماریهایی همچون آلرژی و یا مشکلات سینوسی در فرد ایجاد شده باشد، با استفاده از داروها قابل درمان خواهد بود. غالباً برای درمان عفونتهای سینوسی از آنتی بیوتیکها و برای درمان آلرژیها از آنتی هیستامینها و قطرههای چشم استفاده مینمایند. چنانچه گودی چشمها به علت پیری و یا عوامل ژنتیکی باشد از طریق تزریقات و جراحیهای زیبایی قابل درمان خواهد بود.
-
استفاده از کرمهای دور چشم محتوی ویتامین A و K
چنانچه گودی زیر چشم و تیرگی آن ناشی از کمبود ویتامین K باشد، برای رفع آن میتوان از کرمهای حاوی این ویتامین و نیز ویتامین A استفاده کرد.
- روغن بادام: چشمهای فرو رفته نشان میدهد که پوست زیر چشم مواد مغذی دریافت نمیکند. فضای زیر چشم را میتوان با روغن بادام، که سرشار از ویتامین E (ویتامین حیاتی پوست) میباشد، تغذیه کرد. روغن ویتامین E یکی دیگر از گزینههای تغذیه کننده پوست است.
- روغن ماهی: روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب است، که به آن خاصیت ضد التهابی میبخشد و سبب بهبودی سلولهای آسیب دیده میشود. روغن ماهی را میتوانید با باز کردن کپسولهای حاوی روغن ماهی و قرار دادن روغن بر روی پوست زیر چشم استفاده کنید.
صفحه اینستاگرام آسپرین ۲۴ را جهت دریافت آخرین ویدئو ها و اخبار دنبال کنید.
مطالب مرتبط :
لینک دانلود اپلیکیشن از گوگل پلی
لینک نصب نسخه وب اپ (برای کاربران IOS )